Rólunk

Kedves Látogatónk!

Köszönjük, hogy ismét benéztél hozzánk. Lehet, hogy egy csónakban evezünk, hiszen eszerint Te is állatbarát vagy. Köszönjük, ha elolvasod ennek a rövid bemutatkozó weboldalnak tartalmát, megnézed képeit.

Nevünk nem véletlenül NOÉ Alapítvány. Próbáljuk - kicsiben- a magunk módján Noé Bárkájának szellemiségét megvalósítani. Azaz: menteni a menthetőt. Ha világmegváltó terveink nincsenek is, sok-sok kisállat világát fordítottuk jobbá. Az állatok világa a mi világunk.

1999-ben alakultunk, állatorvos, pedagógus és további lelkes állatbarátok közreműködésével. Mára elmondhatjuk, hogy sok száz állatot mentettünk meg. Ha beleszámítjuk, hogy például a rendszeres kutya- és macskaívartalanítási akcióink mennyi eleve rossz- vagy kóbor sorsra ítélt állat kegyetlen világunkra jöttét akadályozták meg, akkor sok-sok ezer kis négylábúról beszélhetünk. De nem feledkezünk meg a kétlábú, tollas barátainkról sem. Legújabb projektünk a galambmentő állomás kialakítása. Képeket találhattok kényelmes és tágas madárröpdénkről.

Mivel a segítség szinte mindenütt elkel, az egész országban tevékenykedünk, határainkat a lehetőségek szabják meg. Külön köszönet azoknak, akik a járvány, háború, gazdasági nehézséget közepette is meglátták: ha az embert bajok sújtják, az állatokat többszörösen érinti ez. Sajnos minket sem került el a drasztikus rezsiemelés, költségeink kb. a háromszorosára nőttek.

Egy bizonyos: kizárólag adományokból tudjuk finanszírozni a munkánkat, ezért kérünk minden segítőkész állatbarátot, tartsanak velünk a bárka fedélzetére, Ebben a jelenlegi, embernek és állatnak is nehéz helyzetben az SZJA egy százalék felajánlásával vagy állattápok adományozásával segíthettek a legtöbbet.

Állatbaráti üdvözlettel, 2023-ban is.

NOÉ Alapítvány

Adószám: 18539037-1-08